Fagområder

Vi bistår innen et bredt spekter av fagområder. Våre advokater bistår deg som privatperson og bedrifter innen fleste fagområder. Vi kan bistå med rådgivning, i forhandlinger og ved rettslige prosesser. Les mer om vår kompetanse under.

Se våre fagområder

Markedsføring + immaterialrett

Chat med våre adovokater

Har du en juridisk problemstilling om markedsføring + immaterialrett som du vil forhøre deg med advokat om?


Vår avdeling for markedsføring og immaterialrett bistår små og store bedrifter i spørsmål om regler for markedsføring og salg til forbrukerkunder. Markedsføring og salg til forbrukermarkedet består av detaljerte regler. Mye av regelverket bygger på EU-direktiver med høy grad av forbrukerbeskyttelse. Her kan det kan være lett å trå feil.

Vi bistår bedrifter med raske svar eller større utredninger innenfor blant annet markedsføringsloven, finansavtaleloven, angrerettloven og e-handelsloven. Våre advokater har spisskompetanse innenfor markedsrett.

Vi bistår i tillegg med myndighetskontakt opp mot Finanstilsynet, Forbrukertilsynet og Datatilsynet. Videre gir vi råd ved utforming av markedsføringskampanjer og annonser, og foretar vurderinger av om markedsføring er i strid med reglene om urimelig handelspraksis. Vi deltar i forhandlinger og bistår ved eventuelle konflikter. Våre advokater har bred kompetanse og erfaring med markedsrettslige spørsmål både som rådgivere og ved prosedyre for Markedsrådet og domstoler.

Legal24 har spesialkompetanse innen IKT-tjenester, finansielle tjenester, markedsføring av eiendomsmeglertjenester og bolig, helsekost og prismarkedsføring knyttet til alle typer varer og tjenester. Vi har også lang erfaring med reglene for direktemarkedsføring og e-handel, sponsing og produktplassering, samt på bruk av miljø- og etikkargumentasjon i markedsføring.

Vi har spesialkompetanse innen markedsføring i sosiale medier, og kan bistå både med hva som er lovlig og hva som er klokt. Selv om et markedsføringstiltak lovlig kan gjennomføres, kan enkelte annonser eller kampanjer føre til uheldig medieomtale for bedriften. I slike situasjoner kan vi gi gode råd.

Innenfor immaterialretten bistår vi blant annet med opphavsrett, varemerke, personvern og medierett. Vi har et erfarent og bredt fagmiljø, og våre klienter er ulike aktører fra kultur-, media- og IT-bransjene, som blant annet mediehus, IKT-leverandører, forlag og utgivere og flere bransjeorganisasjoner.

Vår modell er å tilby spisset kompetanse til konkurransedyktig pris. Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om saken og et pristilbud. Vi gjør også avtaler om fast leveranse til bedrifter, herunder rammeavtaler for konsern.